9 Eylül 2008 Salı

Tatil Kitabı'na Kanada'dan Ödül


Yönetmen Seyfi Teoman’ın ilk uzun metrajlı filmi “Tatil Kitabı”, Kanada’da Montreal Film Festivali’nde Bronz Zenith Ödülü’ne layık görüldü.

Türk filmlerine özel bölüm ayrılan Montreal Film Festivali’nde “Tatil Kitabı”nın yanı sıra Mehmet Güreli’nin “Gölge”, Özcan Alper’in “Sonbahar” ve Derviş Zaim’in “Nokta” filmleri de izleyiciye sunuldu. Seyfi Teoman, ilk uzun metrajlı filmi olan “Tatil Kitabı” ile 6 festivalden ödül aldığını vurgulayarak şunları söyledi: “Ödül almak için film yapmazsınız. Ama yaptığınız filmin de her festivalden ödülle dönmesi çok güzel. Aldığım ödüller beni motive ediyor.”
Teoman, bugüne kadar yaptığı ve yapacağı filmler için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan teşvik alamadığını da belirtti: “Tatil Kitabı’, 6 kez reddedildi. Bundan sonra çekeceğim filme de teşvik alamadım. Hangi kriterlere göre teşvik veriyorlar bilemiyorum. Bence kriterlerini yeniden gözden geçirmeleri gerekir.” Taner Birsel, Tayfun Günay ve Harun Özüağ’ın başrollerde yer aldığı film, Silifkeli bir ailenin bir yaz boyunca başından geçenleri, ailenin küçük oğlu Ali’nin bakış açısını ön plana çıkararak anlatıyor.
Kaynak:milliyet.com

Hiç yorum yok: